Ψηφιακά τμήματα προτείνει το υπουργείου να δημιουργούν οι εκπαιδευτικοί, προκειμένου να «καθίσουν» οι μαθητές σε ψηφιακά θρανία.

Οι εγγραφές εκπαιδευτικών και μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο μπορούν να συνεχιστούν έως και τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί στο διάστημα αυτό, σε συνεργασία με τους Διευθυντές και την ομάδα ασύγχρονης εκπαίδευσης, προτείνεται να δημιουργούν τα ψηφιακά τμήματα στα οποία θα ενταχθούν οι μαθητές και να αναρτούν σχετικό υλικό σε αυτά σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται από τις σχετικές πλατφόρμες.

Οι μαθητές πάντως σταδιακά αποκτούν πρόσβαση στο πρόγραμμα ενώ σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση έχουν εγγραφεί στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο συνολικά 393.381 χρήστες.

Από αυτούς:

  • οι 137.580 είναι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και
  • οι 255.801 μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Οι μισοί περίπου από τους 255.801 μαθητές έχουν εγγραφεί το τελευταίο διήμερο.

Ειδικότερα όσον αφορά στους μαθητές: Στις 13 Μαρτίου έγιναν 358 νέες εγγραφές Στις 20 Μαρτίου, ημερομηνία έκδοσης της σχετικής εγκυκλίου, έγιναν 19.172 εγγραφές .Στις 21 Μαρτίου 27.570 νέες εγγραφές και στις 22 Μαρτίου 34.989 Χθες έγιναν 22.851 νέες εγγραφές. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας ο ρυθμός κρίνεται ικανοποιητικός.

Μία άποψη για το “Υπουργείο Παιδείας σε εκπαιδευτικούς: Δημιουργήστε ψηφιακά τμήματα”

  1. Γεια σας, αυτό είναι ένα σχόλιο.
    Για να ξεκινήσετε με την έγκριση, επεξεργασία και διαγραφή σχολίων, παρακαλώ επισκεφθείτε την οθόνη Σχόλια στον Πίνακα Ελέγχου.
    Τα άβαταρ των σχολιαστών προέρχονται από το Gravatar.

Αφήστε σχόλιο