Είναι κάτοχος διδακτορικού (Ph.D) στο αντικείμενο της Διδακτικής των Μαθηματικών και στην Αξιολόγηση. Έχει μεταπτυχιακό στην διοίκηση Σχολικών Μονάδων. Είναι Ηλεκτρολόγος Εκπαιδευτικός Μηχανικός, και πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Είναι  πρόεδρος των καθηγητών της ‘Ένωσης Λειτουργών Μέση Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου (Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου) που απαριθμεί σε 1200 μέλη) και αιρετό μέλος του Πρωτοβάθμιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου. Είναι αιρετό μέλος του Ανώτερου υπηρεσιακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου (ΑΠΥΣΔΕ), καθώς επίσης και αιρετό μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου του εκπαιδευτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου.

Είναι διευθυντής του 3ου ΓΕΛ Ρόδου  από το 2015. Υπήρξε διευθυντής της Επαγγελματικής σχολής της Ρόδου από το 2011 έως το 2014., ενώ διδάσκει στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση πάνω από 28 χρόνια.

Έχει 95 επιστημονικές δημοσιεύσεις όλες με το σύστημα των κριτών, ανάμεσα σε αυτές 22 σε Διεθνή και Ελληνικά επιστημονικά περιοδικά (με σημαντική θέση στην κλίμακα Impact factor). Έχει παρουσιάσει δικές του εργασίες σε 16 Διεθνή συνεδρία, όλες με το σύστημα των κριτών, είναι συγγραφέας δύο βιβλίων και έχει επιμεληθεί μόνους του δύο (2) συλλογικούς τόμους Πάνω από 80% των εργασιών του αποτελούν μονογραφίες. Συμμετείχε στην οργανωτική επιτροπή 13 συνεδρίων, ενώ υπήρξε 11 φορές μέλος επιστημονικών επιτροπών έκδοσης Πρακτικών-Συνεδρίων-Ημερίδων.

Από το 2000 και συγκεκριμένα από το 2000-2001 και το 2003-2007 άσκησε διδακτικό έργο σε  ΑΕΙ διδάσκοντας τα  τα παρακάτω μαθήματα «Οργάνωση διοίκηση και Κοινωνιολογία της εκπαίδευσης, εκπαιδευτική αξιολόγηση, Διδακτική μαθημάτων ειδικότητας, διδακτική μεθοδολογία, Πρακτικές ασκήσεις διδασκαλίας». «Αξιολόγησης στα μαθηματικά με κλασσικές και σύγχρονες θεωρίες με τη χρήση νέων τεχνολογιών».

 «Χρηματοοικονομική Διοίκηση και Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού» του μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) », του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου. Το χειμερινό εξάμηνο του 2017 και το θερινό του 2018 «Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων (ΔΑΠ) καθώς και το μάθημα «Ηγεσία και Οργανωσιακή Συμπεριφορά».

Έχει ασχοληθεί με δεκάδες επιμορφώσεις δημοσίων υπαλλήλων όπως Δήμων – Περιφερειών- ΝΠΔΔ, εκπαιδευτικών αλλά και ιδιωτικών υπαλλήλων (εμπόρων, ξενοδοχοϋπαλλήλων, στελεχών επιχειρήσεων). Οι επιμορφώσεις αυτές έχουν πραγματοποιηθεί μέσω του Κέντρου Εκπαιδευτικής Κατάρτισης Γεννηματάς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Κέντρου Εκπαιδευτικής Κατάρτισης της Γενικής συνομοσπονδίας επαγγελματιών Βιοτεχνών εμπόρων Ελλάδος, του Περιφερειακού Επιμορφωτικού κέντρου Πειραιά (ΠΕΚ) ή έχουν πραγματοποιηθεί από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης (ΕΚΔΔΑ), σε αντικείμενα που αφορούν την ηγεσία, και τη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, ή τεχνικά-τεχνολογικά ζητήματα. Στο πλαίσιο αυτό έχει διδάξει ακόμη χρηματοοικονομικά ζητήματα όπως κοστολόγηση προϊόντων και υπηρεσιών σε τεχνικές ειδικότητες (π.χ. Ηλεκτρολόγοι εργολάβοι εγκαταστάτες κ.ο.κ.).

Author Profile Block

Jacob Thornton

UI/UX Designer

Donec id elit non mi porta gravida at eget metus. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor
auctor. Donec ullamcorper nulla non jk;k;lkjlk k khmetus auctor fringilla. Praesent commodo cursus magna,
vel scelerisque nisl consectetur et. Sed posuere consectetur
est at lobortis.